Det var en gång…

En helt vanlig onsdag i september 2012 hemma hos familjen Hjalmargös. Jag hade fullt upp med att baka ett pepparkakshus (ja, det var i september) i köket på Dalgatan 7 alias villa villerkulla. Elvira lekte med sin kompis Elsa och lille Timmy tränade ninjahopp i soffan. Då ringer det plötsligt ihärdigt på dörren och samtidigt rycks den upp, givetvis utan att vänta på att den ska öppnas inifrån eller för den delen att någon ska ropa att det är ok att komma in… Vem är denne virvelvind från skogarna? Denne ängalundshare snabbare än de flesta? Jo, det är ju Elsas pappa! Han är redan inne i hallen, fäktas och busar med Timmy, pratar i mobiltelefon, ropar på Elsa, allt på samma gång. Plötsligt stannar han upp, lyfter sin hand och borstar bort mjölet från min kind……… Kärlek…….

 

Det var en gång till…

Där stod hon i sin blå bikini på Skruvs badplats en solig dag i augusti 2012. Hon hade aldrig pratat med mig innan, kanske mer undvikit mig… Möjligen var det min solbrända bringa som fick henne att plötsligt visa intresse och prata oavbrutet om fiskar, simskola, våra barn och annat strunt. Jag såg läpparna röra sig, nickade artrigt och svarade ja o nej lite osammanhängade. Jag kände direkt att hon var unik och ingen annan lik. Jag tog till min bästa raggningsreplik. -Följ med mig ut på bryggan så ska jag visa dig fiskarna i vattnet. Jag lurade henne att gå så nära att jag fick känna kroppskontakt….. kärlek….

Kära vänner och värsta släkten!

Va kul att ni har hittat hit till vår bröllopssida! Anledningen till att ni gjort det kan ju vara att ni fått en inbjudan till vårt bröllop lördagen den 29:e juni 2019. Vi ser verkligen fram emot att få dela denna dagen med Er. Det kommer att bli ett annorlunda bröllop helt i vår stil – de flesta av Er vet nog vad det innebär:) 

Många kramar Evelina och Thomas

 

Dagsprogram

Vigselceremoni kl 16.00 i Emmaboda kyrka

Festen fortsätter sedan på Nöjeshuset 

Ca 18.00 välkomstskål och mingel

Middag och festligheter hela natten lång

 

Meny

Välkomstskål  

Evelina och Thomas bröllopsbuffé –

garanterat nåt för alla smaker!

Dessert

Hjortronparfait med salt kolaspegel

Bröllopstårta & kaffe

 

 

 

 

 

Dryck

Vi serverar öl, vin och lättdryck till middagen

Klockan 21.00 öppnar baren där det finns öl, vin och cider att köpa. 

 

Allergier och övriga önskemål

Meddela det i samband med bröllopsanmälan så löser vi detta.

 

Klädsel

vi är ju inte så knussliga:)

Udda Kavaj duger åt oss

 

Boende/övernattning

 

Järnvägshotellet:  

http://www.emmaboda-jarnvagshotell.se/ 

 

Moshults vandrarhem: 

https://www.moshultsvandrarhem.com

 

Aktiviteter

Vi kommer erbjuda våra gäster bowling, lasergame, femkampslekar och musikunderhållning under kvällen. Gokarten kommer inte att vara öppen.

 

Barn 

Barn är alltid välkomna hos oss, både under vigsel och på middagen.

 

Logistik

 

Emmaboda kyrka ligger centralt i samhället, överraskande nog på kyrkogatan. Det är gångavstånd på 750 m till Nöjeshuset på Lokstallsgatan 1. Sover man över på järnvägshotellet är det 450 meter att gå från Nöjeshuset. Moshults vandrarhem ligger 8.5 km från Nöjeshuset.

 

Brunch

De gäster som sover över eller om man bara vill träffa oss igen är välkomna på brunch kl 11.00 på söndagen på Nöjeshuset. Vi önskar föranmälan på detta.

 

Present

 

Naturligtvis undrar alla vad vi önskar oss…. Bästa presenten är givetvis att Ni kommer och firar med oss. Vi är ju inte direkt några ungdomar som ska bilda bo och önskar brödrostar och porslin. Thomas är dessutom jätteduktig på att ”fynda” på miljöstationen, på loppisar, i bekantas (och okända personers) källare och garage, på blocket mm så prylar har vi gott om….  Vill man ändå ge något så är ett litet bidrag till vår drömresa till Skottland välkommet!

 

Vår bröllopsresa

Underbara Skottland där vi ska gå på spa, titta på gamla slott, dricka whiskey och äta fylld fårmage…. Eller? NÄÄÄ såklart INTE! Vi ska packa bössorna, jaga hjort, testa grousejakt och hitta Nessie såklart! Fast henne vill vi inte skjuta.. 

 

Kontakter

Toastmadame

  • Maria Henningsson
  • Tel: 0730-5235811
  • Mail: mariahenningsson@gmail.com

Skottlandsresan 

Här kan ni lägga ett bidrag 🙂 

Konto 8006-9,3 169 851-7